Rem Controle systeem voor aanhangers 

Het alom bekende manco van een oplooprem tijdens afdalingen heeft geleid tot de ontwikkeling van ARC, dat zich speciaal richt op de caravanmarkt, maar dat vanzelfsprekend toepasbaar is op iedere trailer met oplooprem.

Het systeem is voort gekomen uit de praktijk van het rijden met caravans in de bergen en is gemaakt voor caravanners die  zich verdiepen in de gevolgen van afdalen met hun combinatie. ARC kan achteraf worden ingebouwd en wordt toegevoegd aan de originele remmen; het is compromisloos als het gaat om veilige aanpassing aan de specifieke auto/caravancombinatie, het is duurzaam en rekent af met veel praktische beperkingen van bestaande systemen op de markt.

Wanneer je beschikt over het Rem Controle systeem heb je zelf invloed op het ongewenst in werking treden van de oplooprem van de caravan. Je bent niet langer overgeleverd aan de beperkingen van de standaardtechniek. Als je over de vaardigheden beschikt voor het veilig rijden met een combinatie in de bergen, hoef je geen zorgen meer te hebben over het verlies van remvermogen door hete caravanremmen. Je kunt moeiteloos op de motor remmen zonder de caravanrem te belasten; bij gebruik van de voetrem remt de caravan volledig mee en het 'strekken' gaat veel gemakkelijker! Het rijden van lange afdalingen wordt hiermee een ontspannen bezigheid. ARC draagt belangrijk bij aan het king of the road gevoel.

ARC biedt een gepatenteerd systeem aan waarmee veiligheid, bedieningsgemak en kostenbesparing hand in hand gaan.

Standaard rem

Een standaard remsysteem is een passief systeem:  remwerking (door oploopkracht) wordt geïnitieerd door de oplopende caravan, zonder enige invloed van de bestuurder. Het continu remmen van de caravan tijdens afdalingen ‘overkomt’ de chauffeur en hij kan het niet beïnvloeden.


Remsysteem met ARC

Een standaard remsysteem met ARC is een systeem dat geactiveerd wordt door auto/bestuurder: remwerking (door oploopkracht) wordt geïnitieerd door de afremmende auto. De chauffeur bedient zodoende de caravanrem - binnen gestelde waarden - via het rempedaal van de auto.

ARC introduceert...


hydraulische oploopbegrenzer met strekassistent, die zorgt dat de oplooprem van uw caravan niet ongewenst in werking treedt. Oververhitting en remfaling worden voorkomen.

Met ARC hebt u een betrouwbare controle over het remsysteem tijdens afdalingen van 7% en meer.


U bent afgedaald van de Col de Montgenèvre en rijdt Briançon binnen.

Dankzij ARC beschikt u nog over het volle remvermogen om hier een noodstop te kunnen maken.

ARC

de schakel tussen auto- en caravanrem